Film 'Illégal' in De Nieuwe Liefde

‘Vreemdeling in Nederland’

Illégal: een illustratie

 

 

 

Illustratie Illégal

 

 

 

29 januari, 14.00 uur tot 16.30 uur in De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, Amsterdam

Deze keer vertonen we als onderdeel van de serie ‘Vreemdeling in Nederland’ de aangrijpende film ‘Illégal’, die handelt over de Russische Tania en haar zoontje. Weliswaar niet in het bezit van een verblijfsvergunning, proberen ze samen een zo gewoon mogelijk leven te leiden. Als Tania wordt opgepakt en in detentie verdwijnt, volgt een verhaal vol schokkende gebeurtenissen. Die spelen zich weliswaar merendeels af in België, maar juist doordat de hoofdpersoon zoveel herkenbaarheid oproept, wordt de problematiek van illegaliteit, ook hier in Nederland, door deze film dichterbij gebracht. Een aanrader dus.

 

De middag vangt aan om 14.00 uur, de film duurt negentig minuten, daarna is er een korte pauze en vervolgens een nagesprek. Daarin zullen onder anderen oud-justitiepastor Ferdinand van Melle en STEK-medewerker en theoloog Willem van der Meiden, die onderzoek deed naar illegaliteit in Den Haag, hun licht op de thematiek laten schijnen. De middag wordt geleid door Geeske Hovingh.

U bent van harte welkom deze vertoning bij te wonen. De toegang is vrij en u kunt zich hiervoor opgeven via emailadres: geeske.hovingh@gmail.com