Eén minuut stilte voor Alain Hatungimana uit Burundi

In verband met de VTU-ligactie a.s. zaterdag vraagt de pers ons voortdurend om een actuele aanleiding. Want anders is het geen nieuws, vinden zij. Na verschijnen van bovenstaand bericht in het AD vanochtend, werden we direct door RTL Nieuws gebeld: Hè, hè, eindelijk nieuws! Maar wat een nieuws... Wij zullen a.s. zaterdag niet alleen gaan liggen op de Dam tégen het op straat zetten van vluchtelingen, maar ook één minuut stil zijn, voor die kinderen...


Uitgewezen asielzoeker pleegt zelfmoord
Een 36-jarige man uit Burundi die woensdag Nederland had moeten verlaten met zijn kinderen (12 en 14 jaar), heeft maandag zelfmoord gepleegd, meldt het AD. Klik op de link voor het hele artikel.

Wat zegt de politiek...
DEN HAAG (Novum) - Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) moet opheldering geven over de asielzoeker die maandag een dag voor zijn uitzetting zelfmoord pleegde. Dat eisen de SP en de ChristenUnie, die geschokt zijn door de daad van de man uit Burundi. "Je mag als parlement niet voorbijgaan aan zo'n duidelijk signaal", vindt SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen. Lees verder op: Pharos.